Att bygga sin egen cykel från cykeldelar

Att bygga sin egen cykel från cykeldelar

Vissa människor skulle hävda att det inte finns någonting lika härligt som att meka med en cykel för att verkligen lära känna den. Man kan till och med lära sig att bygga en alldeles egen cykel – allt man behöver är de cykeldelar som en cykel består av.

Hollywood-skådespelerskan Michelle Pfeiffer är en av de personer som gillar att meka med sin cykel. Hon hävdar i en intervju med The Guardian att hon slappnar av genom att ta itu sin cykel och sedan sätta ihop den igen. Hon menar att det otvivelaktigt finns en särskilt glädje i att upptäcka exakt hur cykelns olika cykeldelar passar ihop. Om man är väldigt inne på att meka med sin cykel kan man till och med bli så pass besatt av detta att man överväger att bygga sin egen cykel från grunden.

Det kan vara en svår och frustrerande process, men det finns samtidigt en stor tillfredsställelse i att glida nedför gatan på sin alldeles egna cykel och förhoppningsvis se bra ut medan man gör det, samt känna sig stolt med att man själv har byggt den utifrån ett antal olika cykeldelar.

En bra ram att fästa cykeldelar på

Det som utgör grunden i varje bra cykel är en riktigt bra cykelram. Det är på denna som du sedan ska fästa dina cykeldelar. Här har du två möjligheter: att hitta en begagnad ram eller att bygga din egen. Att bygga en egen ram är förstås ingenting man gör på en eftermiddag, utan det krävs stor specialkunskap för att ens bygga en enkel cykelram, och än mer kunskap för att bygga en bra sådan. Det finns dock vissa företag som bygger cykelramar som kan lära dig att ta fram en stålram, men det är inte billigt att göra detta.

Du kan även designa din egen ram och få den specialtillverkad av en professionell ramtillverkare. Detta är det mest kostsamma alternativet, men också det alternativ som leder till minst stress och frustration. Det finns gratis designprogram som du kan ladda ner på nätet och använda till att designa din unika ram.

Därefter är det dags att ge sig ut på jakt efter högkvalitativa cykeldelar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *