Hur man planerar för bröllop

Den som har bröllopsplanering framför sig kan lätt gå vilse bland inbjudningskort, etikettsregler, kost eller dryck. Allt skall planeras in i minsta detalj och om någonting går fel är det förstört ..eller? Nej, faktum är att man kan vinna på att slappna av. Det finns gott om belägg för att man fattar smartare och bättre beslut när man inte är under stress. Att ta det hela ett steg i taget kan därför innebära att man får ett bättre slutresultat.

För inspiration och tips som rör bröllopsplanering är detta en sida med utförliga rekommendationer. Här kan man finna vägledning i allt ifrån bröllopsinbjudningar till klädsel och annat som rör denna dag! Bröllopsplanering är en konst men rätt utförd kan den underlätta hela tillställningen.

En sak i taget

I syfte att minimera oro och pressade beslut, kan man dela upp sina åtaganden. Här finns några punkter man kan använda sig av för att bygga sin planering.

 • Gäster
  Det finns många som kan vilja komma på ett bröllop. Vidare även ett antal som känns självklara att bjuda oavsett. För att bröllopsfesten skall gå att planera behöver man dock sluta någonstans. Börja i god tid med att gå igenom vilka som skall bjudas till maten och vilka som ev. kan tänkas få inbjudningskort till festen. Detta kan vara en av fundamenten i planeringen.
 • Festlokal
  Att hålla middag för bröllopsgäster kräver utrymme och möbler. När väl bord och stolar tagits undan, ryms betydligt fler till resten av festen! Valet av bröllopslokal kan därför i första hand utgå ifrån hur många som kommer att vara med på middagen. Naturligtvis förutsatt att detta är den mindre av skarorna.
 • Etikett
  Det finns många regler och traditioner vad gäller bröllop. Var tydlig med vad för bröllopsfest som väntar. Det ger gästerna en möjlighet att ställa in sig på rätt fest både vad gäller tal och kläder.
 • Dans
  Musik och underhållning förhöjer de flesta fester oavsett om det är konservativ eller med liberal tillställning. Flera orkestrar är bokade för längre tid framåt varför man kan behöva vara ute i god tid.

Har man kommit hit i sin bröllopsplanering har man en bra start! Det finns naturligtvis fler områden att diskutera men att vara klar med gäster, underhållning, lokal och inriktning är en utmärkt början på en komplett planering av bröllopsdagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *