Tips på aktiviteter i Stockholm på vintern

Tips på aktiviteter i Stockholm på vintern

Sommaren är högsäsong för turister i Stockholm och då finns oändligt med aktiviteter att roa sig med. För den som besöker staden på vintern är utbudet kanske inte lika stort, men nog finns det saker att göra. Att åka skridskor är ett exempel på en klassisk vinteraktivitet och väl på banan, som lyses upp av härliga ljusslingor, är känslan både magisk och rolig. Självklart finns mycket annat också – nedan följer en kort guide för Stockholm i vinterskrud.

Besök någon av skridskobanorna

För den som har tröttnat på att gå runt på stan och spendera alla pengar på fika och shopping finns under vintern möjlighet att åka skridskor på någon av stadens skridskobanor. Det är inte vilka banor som helst, utan dom finns belägna bland annat i Kungsträdgården och i Vasaparken och dessa bjuder på en riktigt sagolik stämning.

Skridskor i dom flesta storlekar finns att hyra på plats. Detta är en av dom aktiviteter som passar både stora och små och något som många säger är ett måste för den som besöker Stockholm vintertid.

Spendera dagen på Skansen

Populära Skansen håller öppet året runt och för den som är på plats i Stockholm i december finns flera aktiviteter här. En mysig julmarknad är ett exempel och som vanligt bjuds det på spännande historia och annat kul. Även detta är en mysig aktivitet som passar för hela familjen och det är lätt hänt att en hel dag går åt här.

Strosa på museum

Att gå på museum är något som många kanske inte tänker på vanligtvis, men Stockholm har otroligt mycket spännande att bjuda på under den kategorin. Oavsett vad man gillar och är intresserad av så finns något intressant att hitta. Det här är en av dom aktiviteter som passar som bäst när vädret är kallt, och när snön kanske till och med vräker ner.

Några av Stockholms museer:

  • ABBA The Museum
  • Historiska Museet
  • Moderna Museet
  • Fotografiska Museet
  • Sjöhistoriska Museet

Andra aktiviteter i Stockholm på vintern

Det finns mängder av olika typer av aktiviteter i Stockholm även på vintern, bara man letar lite. För en lugn och avkopplande dag finns flertalet span och för den som är på besök med barn finns lekland och andra fartfyllda nöjeshallar. Det finns biografer, saluhallar och teatrar – varför inte testa på något helt nytt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *