Företag som jobbar inom assistans

När det är dags att anlita ett assistentbolag i Jönköping finns det en hel del att tänka på. Bland annat vill du naturligtvis hitta en assistent som passar just dig, dels som kan hjälpa dig med allt du behöver hjälp med, men också något med liknande intressen. Dessutom ska det såklart gå rätt till, bland annat behöver det skrivas ett kundavtal. Här måste allt stå med tydligt för att undvika missförstånd. Några av punkterna som ska vara med i kundavtalet är bland annat uppsägningstiden och bindningstiden. Alltså om du exempelvis skulle vilja byta assistent eller byta assistentbolag i Jönköping, då är det viktigt att det står vad som gäller i kontraktet. Gå inte med på långa bindningstider som ett år, om du inte trivs med din assistent kan du enligt kontraktet i så fall vara tvungen att fortsätta med samma tills bindningstiden löper ut.

Få hjälp med personlig assistans

För dig som behöver kontakta ett assistentbolag i Jönköping kan du antingen söka efter privata bolag men även gå via kommunen. Om du har rätt till personlig assistens kan du bland annat få hjälp med din personliga hygien, att laga mat och äta, klä av och på dig och mycket mer. Dessa saker räknas som grundläggande behov och är alltså något alla har rätt till. När du väl skriver kundavtalet är det viktigt att det står tydligt vem som ska göra vad. Många brukare gillar bekvämligheten av att assistansbolag tar hand om samtliga delar, från schemaläggning och bemanning till annat. Vissa vill dock själv vara med och bestämma hur allt ska gå till, detta går också bra, se bara till att det är antecknat i kundavtalet.

Vill du anställa?

Om du själv vill anställa personliga assistenter behöver du först starta upp ett eget företag, du väljer själv vilken sorts företag du vill starta, exempelvis handelsbolag eller liknande. Tänk dock på att det är mycket jobb med att driva den här sortens verksamhet. Du måste klara av att ta itu med samtliga bitar, som administration. På många sätt är det smidigare att anlita en personlig assistent genom att kontakta ett assistentbolag i Jönköping eller att gå direkt via kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *