4 viktiga tips till dig som ska anlita en snickare

4 viktiga tips till dig som ska anlita en snickare

I Sverige vimlar det av snickarfirmor, både stora och små. Behöver man av någon anledning anlita en finns det några saker som är bra att tänka på innan man gör det. Givetvis ska man vara noggrann att be om offerter så att man kan jämföra priser men det kan också vara bra att lyssna på sin magkänsla. Ytterligare tips finner du i texten nedan.

Kontrollera F-skatt

Många tycker att det här är en onödig punkt. Alla företagare är väl registrerande för F-skatt? Svaret är nej. Bland snickare finns det tyvärr många oseriösa aktörer som använder sig av svart arbetskraft under dåliga förhållanden så vill man anlita någon seriös är det här ett viktigt steg.

Dessutom är det otroligt snabbt gjort så det finns egentligen ingen anledning att hoppa över det. Anlitar man en snickare utan F-skatt finns en stor risk att man blir lurad så ta hellre det säkra före det osäkra.

Skriftliga offerter

Innan man anlitar en snickare eller annan hantverkare ska man alltid be om offerter. Det kanske inte kommer som en nyhet men det kan ska tänka på är att be om en skriftlig offert och inte bara få ett pris över telefon. Ju mer som finns skriver desto tydligare blir det, och offerten kan sedan fungera som ett slags underlag för avtalet mellan dig och den du anlitar.

Kolla referenser

För att bilda sig en uppfattning om olika firmor är referenser et bra verktyg att använda sig av. I många fall finns referenser att tillgå redan på hemsidan men man kan också själv be om att få några. Tidigare kunders erfarenheter och åsikter kan vara av högt värde när man själv är ute efter en snickare – man kommer troligen inte att välja någon med dåligt rykte.

Lyssna på magkänslan

Kanske har du hittat flera snickare som verkar seriösa och duktiga. Valet blir såklart svårt men kanske är det någon av dessa som sticker ut från mängden på något vis och som ger dig en bra magkänsla. Det kan vara ett extra bra bemötande eller något annat som helt enkelt gör att du känner att det är ett bra val. I det här läget kan det till och med vara värt att anlita den man känner bäst för, även om det innebär att man kommer att få betala lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *