Vad är Eft Parterapi?

Det finns många olika typer av parterapi och eft parterapi är en populär metod som visat goda resultat. Eft parterapi bygger på att ni ska förstå varandras känslor och behov. Känslor är det mest centrala i en kärleksrelation och många parrelationer skulle kunna förbättras om förståelse för varandras känslor ökade.

Det är vanligt att relationer knakar i fogarna under olika perioder i livet. Problem i en parrelation kan oftast lösas med relativt enkla medel. Parterapi är en sådan metod som är effektiv för att lösa problem. En typ av parterapi som kan vara värd att kika närmare på är eft parterapi. Eft står för emotionellt fokuserad terapi. Eft parterapi passar alla. Det finns forskning som visar att eft är effektiv i många olika sammanhang och kulturer. Det viktigaste för att eft parterapi ska fungera är att motivationen finns där. Vill ni båda att relationen ska fungera och fortsätta utvecklas? Om det finns våld eller missbruk i en relation så är eft parterapi mindre lämplig.

Eft – en terapimetod med goda resultat

Eft skapades på 80-talet av en kvinna vid namn Sue Johnson. Idag så finns det mycket forskning som stödjer eft parterapi. Eft:s främsta styrka är att den tar hänsyn till mycket ny kunskap gällande nära relationer. Idag finns det mycket som visar att eft parterapi ger goda resultat. Eft handlar i grund och botten om vad kärlek är! Varför behandlar vissa par varandra ömt och kärleksfullt?

Man kan säga att eft parterapi erbjuder en karta över kärlekens landskap. I eft parterapi så får ni en ökad förståelse för både era egna och er partners beteende och känslor. Ni lär er om varandras behov och på så vis kan ni komma ur dåliga mönster eller negativa spiraler. Genom att öka tryggheten i relationen förbättrar ni anknytningen till varandra. Om anknytningen är dålig i en relation så leder detta ofta till att det är svårt att få kontakt och aggressivitet eller an anklagande ton är vanligt. Konflikter blir svåra att lösa och kommunikationen är svår att få till. Kommunikation är något ni kan förbättra avsevärt med hjälp av eft parterapi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *