Risker med riskfritt spel

Risker med riskfritt spel

Det finns vissa risker kopplade till att lägga ett riskfritt spel, så kallad matched betting. Exempel på sådana risker är om det ena av de två spel du har lagt på en match är ogiltigt, eftersom det öppnar upp möjligheten för att du förlorar hela ditt satsade belopp. Det kan också vara så att erbjudandena från spelbolagen lyser med sin frånvaro, vilket gör att du inte längre har möjligheten att lägga ett riskfritt spel. En annan möjlig risk är att ett eller flera spelbolag förstår att du ägnar dig åt matched betting och begränsar eller avslutar ditt spelkonto.

Vad bör man tänka på kring ett riskfritt spel?

Att ägna sig åt den här typen av riskfria spel är inte olagligt och en talesperson för William Hill, ett av de största spelbolagen i världen, har sagt att man i branschen inte har något problem med att gratisspel används på detta sätt. Med det sagt är långt ifrån alla spelbolag bekväma med spelare som ägnar sig åt matched betting. Spelbolagen har ofta personal som har till uppgift att hålla utkik efter spelare som vinner för mycket pengar i förhållande till vad de förlorar, vilket du kan göra när du spelar riskfritt.

Det innebär att det finns en risk för att spelbolaget inför begränsningar på ditt spelkonto om du utnyttjar bonuserbjudanden alltför ofta. Det kan bland annat röra sig om att du hindras från att lägga väldigt stora spel. Även om ett riskfritt spel ofta innebär en liten procentuell vinst, finns det ju ingenting som hindrar dig från att använda denna metod med riktigt stora insatser. I värsta fall kan du bli bannlyst från spelbolagets sajt, om de anser att du genom dina riskfria spel utnyttjar gratisspelen.

Saker du bör ha i åtanke när du använder dig av denna strategi är bland annat att följande:

  • Riskfritt spelande beskattas precis som allt annat spelande i Sverige.
  • De sajter där du kan sälja dina spel till andra spelare tar ofta ut en avgift i form av provision på dina vinster, vilket krymper vinsten från din motsatta satsning något.
  • Gratisspel är en bonus som ofta omgärdas av olika regler och villkor. Ett exempel på ett sådant villkor är att gratisspelet kanske endast kan användas på spel med ett odds på 2 gånger pengarna eller högre.
  • Spelbolagen håller ögonen öppna för spelare som blir medlemmar hos flera olika spelbolag, och stänger av spelare som de tror ägnar sig åt riskfritt spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *