Profilkläder som del av varumärkesbyggandet

Profilkläder trycks eller broderas med ett företags logotyp eller budskap, i syfte att marknadsföra och stärka varumärket. Dessa plagg är ett utmärkt sätt att öka kännedomen om sitt företag eller organisation.

Olika typer av profilkläder

Några vanligt förekommande profilkläder är t-shirts, pikétröjor, hoodies, kepsar, jackor, väskor och paraplyer. Dessa kan beställas i olika material, färger och storlekar beroende på målgrupp och syfte. Barnkläder med roliga tryck är populära på dagis och skolor, medan mer avskalade plagg med brodyr passar bättre på kontor. Funktionella profilkläder som fleecetröjor, softshelljackor och regnkläder är uppskattade inom exempelvis byggbranschen. Solida arbetskläder i bomull eller blandmaterial används ofta inom lager, tillverkning och transport.

Fördelar med profilering på kläder

Att satsa på profilkläder och accessoarer har många fördelar. Dels fungerar plaggen som en ”uniform” som visar samhörighet och gemenskap internt. Samtidigt marknadsförs varumärket externt när personalen är ute och möter kunder. Profilkläder är även ett uppskattat förmånserbjudande till anställda. Att få representera sitt företag genom att bära dess kläder och accessoarer, både privat och i arbetet, är något de flesta tycker om. Ytterligare en fördel är att profilkläder bidrar till igenkänning och bygger varumärke. Ju fler som bär företagets budskap desto större genomslagskraft.

Praktiska aspekter vid beställning av profilkläder

När man ska beställa profilkläder finns det vissa saker som är viktiga att tänka på. Plaggen bör hålla hög kvalitet och vara bekväma att bära, i material som passar för ändamålet. Det är också viktigt med rätt storlekar så att de passar personalen. För att få ett proffsigt och hållbart resultat lönar det sig att anlita ett företag som specialiserat sig på profilkläder och brodyr. De kan hjälpa till med design och produktion efter behov. Sammanfattningsvis är profilkläder ett utmärkt sätt att öka kännedomen om sitt varumärke och samtidigt stärka sammanhållningen internt. Genom att satsa på profilkläder av hög kvalitet får man en investering som håller länge och ger god effekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *