Hyra/köpa byggnadsställningar i Trollhättan – 5 Tips

Väntar ett stort byggprojekt på huset? Här ges ett par tips för dig som behöver byggnadsställningar  i Trollhättan.

Boka i god tid!

Det är betydligt större efterfrågan på sommaren än på vintern. Många vill använda några dagar av semestern för att måla om huset eller reparera balkongen. Boka i god tid för att få tillgång till exakt den ställning som du har behov av.

Fundera på behovet

  • Hur hög behöver den vara?
  • Hur många dagar behöver den hyras?
  • Behövs hjälp med montering och demontering?
  • Hur hämtas den? Eller önskas utkörning?

Att se över behovet kan både vara enkelt – och ganska svårt. De flesta vet hur hög deras byggnadsställningar behöver vara. Men hur många dagar behöver de hyras? Hur lång tid tar det att måla om huset? Överlag är det bättre att hyra en längre period för att inte känna sig stressad i arbetet. Det går även att prata med uthyrarna och fråga vad som händer om ställningarna lämnas tillbaka några veckor i förväg – ges då pengar tillbaka?

Hyra byggnadsställningar i Trollhättan – eller annan stad?

Har de uthyrningsföretag som finns i Trollhättan inte de byggnadsställningar som önskas? Ett alternativ är att hyra en annan modell men risken är då att du får betala mer än nödvändigt. Alternativet kan vara att kontakta företag i städer nära Trollhättan. Det kan vara värt att åka någon mil för att nå ett lägre pris.

Hyra – eller köpa?

Är det alltid billigast att hyra? Nej inte nödvändigtvis. Det beror framförallt på vilken storlek som behövs. De mindre, och enklare, ställningarna kan köpas för någon tusenlapp hos flera olika byggföretag. Så små är det sällan som går att hyra. De som går att hyra är därmed större vilket gör att priset går upp. Det är alltid billigare att hyra än att köpa – om exakt samma storlek jämförs.

Hyra privat eller via företag

Det finns både privatpersoner och företag i Trollhättan som hyr ut byggnadsställningar. Privatpersoner gör detta via Blocket och liknande plattformar. Det skiljer sig däremot väldigt mycket mellan att hyra privat mot att hyra av företag. Detta framförallt gällande säkerhetsaspekten. Ett företag har ansvar för att de ställningar som hyrs ut håller en viss kvalité, vid hyra av privatperson gäller inte samma krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *