Så använder du din skinroller

Så använder du din skinroller

En skinroller är ett fantastiskt verktyg för huden som ger samma effekt och resultat oavsett kön, ålder och pigmentering. För att använda behandlingen bör du vara över 18 år. Här berättar vi mer om hur denna behandling fungerar och svarar på vanliga frågor om den.

Kan alla använda en skinroller?

De nålar som du punkterar huden med när du använder en skinroller består av bland annat nickel och titan. Detta för att de ska vara tillräckligt hållbara. Om du desinficerar verktyget efter varje gång du har använt det, bör inte nålarna ge upphov till någon form av allergi. Om du är väldigt känslig mot nickel, kan du dock drabbas av en allergisk reaktion. Nålarna är dock vanligtvis täckta med silver, för att inte huden ska komma i direktkontakt med nicklet.

Hur länge håller min skinroller?

Dessvärre kan du inte använda din skinroller för all framtid. Bakterier samlas med tiden på verktyget och dessa kan inte avlägsnas till 100%. Nålarna blir dessutom slöa efter en längre tids användning. Om du vill fortsätta med din behandling under en lång tid, rekommenderar vi därför att du byter ut din skinroller efter cirka 3 till 4 månader.

Hur ofta bör jag använda behandlingen?

Vi rekommenderar att du använder din skinroller i 5 till 7 dagar. Därefter bör du låta din hud vila i motsvarande antal dagar innan du fortsätter din behandling. Det är viktigt att du inte använder verktyget för ofta då huden behöver tillåtas vila för att kunna läka.

Du kan med fördel utföra behandlingen innan du går och lägger dig på kvällen, så ger du in kropp de allra bästa förutsättningarna för att maximera produktionen av kollagen (medan huden vilar). Du kan förstås även använda din skinroller vid andra tillfällen under dagen. Du bör dock komma ihåg att behandlingen kan orsaka en viss rodnad på huden, samt att du inte bör använda någon form av kosmetika på huden under några timmar efter avslutad behandling.

Förhindrar behandlingen håravfall?

Tester har visat att användning av en skinroller i vissa fall kan ge en återväxt av hår. Det är dock vanligare att det befintliga håret blir starkare av behandlingen. Individuella hårstrån får även en förlängd livslängd, vilket därmed kan förhindra att håret tunnas ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *