Få uppdrag som arbetsterapeut – via bemanningsföretag

Som utbildad arbetsterapeut finns många möjligheter till jobb – det går till exempel att söka anställning på sjukhus, vårdcentraler, habilitering och inom äldreomsorgen. En annan möjlighet, för den som gillar ett mer flexibelt arbetsliv, kan vara att uppdrag som arbetsterapeut via bemanningsföretag. På så vis finns chans att hitta uppdrag inom samtliga ovannämnda medicinska inrättningar, samt på olika platser i landet, under olika långa tidsperioder.

Jobba som arbetsterapeut via bemanningsföretag

Som arbetsterapeut kan man få olika typer av uppdrag via ett bemanningsföretag, i stället för att vara anställd på en specifik arbetsplats. Terapeuten arbetar då i stället som konsult, vars tjänster hyrs ut till olika inrättningar där det finns ett behov av just den kompetensen. Exempel kan kunder vara:

  • Kommuner
  • Regioner
  • Privata aktörer

Yrket är detsamma, bara det att det utförs på olika ställen och under olika långa tidsperioder. Ibland kan det bestå av ett fåtal arbetspass men det ka även pågå i flera år. En arbetsterapeut som jobbar som konsult bidrar med sin kompetens där det behövs för tillfället – något som till exempel kan bidra till att minska vårdköer.

Välj uppdrag som arbetsterapeut – utifrån behov och önskemål

Att arbeta som konsult inom ett bemanningsföretag för flera fördelar med sig. Som arbetsterapeut finns till exempel möjligheten att bara välja uppdrag på en viss ort eller inom ett speciellt område för den som har behov eller önskemål kring det.

En annan fördel är att det även finns möjlighet att själv välja arbetstider och antal arbetstimmar. Självklart är det dock så att antalet uppdrag begränsas för den som bara kan tänka sig att arbeta inom ett visst område och under speciella tider men det finns behov av inhyrda arbetsterapeuter över hela landet – för både korta och långa arbetstillfällen.

Hitta bemanningsföretag

För att komma i gång att arbeta som konsult / arbetsterapeut hos ett bemanningsföretag är det första steget givetvis att hitta ett sådant företag. Enklaste vägen att gå är att söka på nätet och där kan man hitta företag att kontakta direkt, till exempel genom att fylla i sina uppgifter för en slags intresseanmälan.

Bemanningsföretaget blir sedan en arbetsgivare för dom som blir ”antagna”. Därefter är det bara att invänta det första uppdraget, som passar vad gäller behov, önskemål och annat, och ge sig iväg för att arbeta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *