Du kan få en betalningsfri månad hos Kontantfinans

Livet är oförutsägbart, och det kan komma situationer där du plötsligt har svårt att betala tillbaka ett lån. Många långivare erbjuder därför möjligheten till en betalningsfri månad. Detta är en funktion som även Kontantfinans erbjuder. Men vad innebär detta egentligen, och när är det lämpligt att använda sig av denna möjlighet? Läs vidare så får du svaret!

3 svar på frågor om den betalningsfria månaden hos Kontantfinans

Detta bör du känna till om denna möjlighet:

  • Vad är en betalningsfri månad? En betalningsfri månad är en månad där du inte behöver göra några avbetalningar på ditt lån. Detta kan vara till stor hjälp i en situation där du tillfälligt har svårt att möta dina betalningsåtaganden. Det kan till exempel bero på sjukdom eller oväntade utgifter.
  • Hur fungerar det hos Kontantfinans? Hos Kontantfinans har du möjlighet att ansöka om en betalningsfri månad om du befinner dig i en svår ekonomisk situation. Detta är en flexibilitet som inte alla långivare erbjuder, och det kan vara en livräddare för många i en ekonomisk knipa.
  • Vem kan ansöka? För att vara berättigad till en betalningsfri månad behöver du vanligtvis ha varit en godtagbar låntagare enligt långivarens villkor. Detta innebär oftast att du har skött dina tidigare avbetalningar i tid.

Värt att tänka på

Värt att tänka på om du överväger att ansöka om en betalningsfri månad är att:

  • Räntan fortsätter ackumuleras. Det är värt att komma ihåg att räntan på ditt lån fortsätter att ackumuleras även under den betalningsfria månaden. Därmed kan din totala skuldbörda öka.
  • Löptiden kan förlängas. I och med att du tar en betalningsfri månad kan även den totala återbetalningstiden för lånet förlängas. Detta innebär att du kommer att betala tillbaka lånet under en längre tid.
  • En skriftlig ansökan krävs. Normalt sett behöver du skicka in en skriftlig ansökan för att bli beviljad en betalningsfri månad. Därför kan det vara värt att förbereda sig i god tid och att inte vänta till sista minuten.

Men detta är alltså en möjlighet som finns och som kan vara värd att överväga, i vissa situationer och under vissa förutsättningar.