Så bär du dina Nikes

Så bär du dina Nikes

Nike är tveklöst ett av världens största varumärken. Troligen inte bara när det gäller skor, utan generellt. Vissa använder dem enbart för att jogga med, medan andra bär dem till vardags. Här nedan kommer ett par tips om hur (och när) dina Nike-skor kan bäras.

Nike Air Force

Nike Air Force har varit mycket populära under lång tid. De har fått en särskild plats i trendhistorien och i princip kommit att bli hip-hopens svar till punkens Dr. Martens. Dessa passar utmärkt att träna med, men är som sagt en given del av en street-outfit. Kan till exempel bäras med stora jeans eller löst sittande byxor i mjukt tyg.

Huarache

Huarache är en modell som drar ögonen till sig. Om du ska bära dessa är det bra att gå hela vägen, och se till att outfitten du bär kompletterar de relativt vågade skorna. Här fungerar det utmärkt med en hoodie, ett par jeans i matchande färg och en keps. Ta ut svängarna lite grann vad gäller färger och mönster på kläderna.

Air Max

Nikes Air Max var mycket populära när de lanserades i Sverige, och är det faktiskt än idag. Troligtvis är det en av de mest välkända och populära skorna från Nike. I början var de kanske mest kända som ett par skor att faktiskt träna i, men har allt mer kunnat bäras tillsammans med lite mindre lediga outfits.

De passar inte till formella tillställningar givetvis, men kan bäras med annat än de minst formella plaggen (mjukisbyxor, till exempel). Ett par jeans, en skjorta och en fin ryggsäck passar utmärkt till ett par Air Max från Nike.

Jordan’s

Det är tydligt när någon bär ett par Jordan’s. De är relativt höga, och många av modellerna är i ganska starka färger. Ofta är de i svart, vitt och en lite starkare färg, till exempel orange. Se till att matcha färgerna på skorna med den övriga outfitten. Ett par svarta mjukisbyxor och en orange hoodie kan till exempel passa till ovan nämnda färgkombination på skorna. Jordans är något för den stora Nike-älskaren – för den lite mer lediga sneakers-bäraren passar till exempel Air Max bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *