Ge bort vaccination

Inför en utlandsresa bör man alltid uppsöka en vaccineringsklinik och höra efter om vaccination i Stockholm krävs eller inte. Behovet är minimalt så länge resan sker inom EU men är det till Afrika eller Asien är behovet desto större. Många ungdomar väljer att göra en längre resa efter gymnasietiden – men tänker de på vaccination? Ge bort ett presentkort så är du säker på att de får det medicinska skydd som går att skapa.

Vaccination via presentkort

Ett flertal läkarmottagningar och vaccinationskliniker kan bokas via en bokningstjänst online. Detta i likhet med hur en rad olika hotell kan bokas. Via dessa plattformar går det även att köpa presentkort som kan användas hos valfri ansluten klinik. En ungdom som bor i Stockholm kan därmed gå in på bokningstjänstens hemsida och där filtrera fram alla kliniker i Stockholm och därefter genomföra en bokning. Fördelen är flexibiliteten eftersom ungdomen själv kan välja stad och klinik. Men valbarhet har en nackdel – det är inte säkert att bokning sker. Dessutom kan ju pengarna även användas till bokning hos alla anslutna företag till bokningstjänsten. Detta med allt från massörer till skönhetskliniker… Ytterligare en nackdel är att presentkortet väljs på en fast summa utan att man är säker på att detta räcker för kommande vaccination.

Vaccination utifrån behov

Som visas ovan finns både fördelar och nackdelar med ett flexibelt presentkort. Vill du vara säker på att mottagaren verkligen använder presentkortet rätt behöver det köpas hos en vaccinationsklinik i närheten av mottagarens hem. Alternativt väljs en klinik som ligger nära någon tunnelbanestation i Stockholm som ungdomen passerar på väg till jobbet, skolan eller träningen. Kontakta kliniken och berätta till vilket land som resan bär av till samt när den är inplanerad. De kan därefter ta fram ett förslag på passande vaccinationer och även ge förslag på när besöket behöver ske. Vissa vaccinationer behöver nämligen tas vid flera tillfällen med ett specifikt intervall mellan dessa tillfällen. Det är därmed viktigt att behandlingen påbörjas i god tid innan resan bär av.

Säkerställ att presentkort för vaccination används

Är du osäker på att ungdomen ändå kommer ta sig till kliniken? Vänd på det – låt kliniken komma till personen… Det finns flera vaccinationskliniker i Stockholm som är ambulerande. De kan alltså bokas för hembesök. Kostar mer – men i vissa fall det absolut bästa alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *