3 tecken på att du behöver en emballeringsmaskin

3 tecken på att du behöver en emballeringsmaskin

Nödvändiga investeringar läggs ofta på is eftersom det är svårt att acceptera den initiala kostnad de medför. I långa loppet kan det dock vara mer kostsamt att vänta med en investering. En bra emballeringsmaskin kostar en betydande summa, vilket gör att det kan vara frestande att emballera pallar för hand.

Här går vi igenom några av de tecken som indikerar att det är dags att köpa en emballeringsmaskin. Om en eller flera av dessa punkter stämmer in på dig och ditt företag, kan det vara dags att bita i det sura äpplet och låta en maskin göra jobbet.

1. Ni emballerar mer än 10-15 pallar om dagen

Detta är ingen exakt siffra, men 10-15 pallar är ett bra riktmärke för när det kan vara läge att investera i en emballeringsmaskin. Anledningen till detta är att det tar 10-15 minuter att för hand emballera en pall ordentligt. Detta arbete är inte bara tidsödande utan kan även orsaka ryggsmärta. 10-15 pallar om dagen innebär åtminstone två timmars jobb som du eller dina medarbetare lägger ner på att emballera pallar. En maskin kan påskynda denna process, och är dessutom mer ergonomisk då ni bara behöver trycka på en knapp för att starta maskinen.

2. Fler än 2 laster per månad skadas av stjälpande varor

Att varor stjälper på varandra under transport kan bero på flera olika saker, såsom fel sträckfilm, felaktig hantering under transport och felaktig emballering. När pallar emballeras för hand är detta ofta orsaken till att varor rör sig i samband med transporten. För att sträckfilmen ska fungera ordentligt behöver den sträckas ut till 85-90 procent av sin kapacitet. På så sätt hålls varorna på plats, men detta är svårt att åstadkomma för hand. Beroende på vilka varor som fraktas kan ett mindre antal skadade laster ofta kosta mer än en emballeringsmaskin.

3. Höga kostnader för sträckfilm

När pallar emballeras för hand lyckas medarbetarna sällan sträcka ut filmen till dess fulla kapacitet. Detta innebär att kostnaden för sträckfilmen blir högre än vad den behöver vara. Film som sträcks för hand kan ofta nå 100-150 procents stretch, medan en emballeringsmaskin kan komma upp i 250-300 procents stretch. Detta gör att maskinen betalar för sig själv över tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *